Välkommen till Björnliden 58

Bra att veta

- Om vattnet inte skulle vara på så sätter man på det i hallen bakom den vita plåtluckan till höger i garderober. När man öppnat luckan så är det avstängaren till höger man vrider på, den mot ytterväggen.


- För att starta ugnen trycker man till på båda rattarna så att dom "ploppar" ut. Sedan vrider man på den vänstra ratten till den funktion man vill använda, till exempel grill eller över/under värme. Därefter väljer man önskad temperatur på den högra ratten. Sist så trycker man på den svarta lilla knappen vid klockan 2 gånger och ugnen startar.


- På grund utav husets täthet och frånluftsventilation så kan det vara knepigt att tända i kaminen, därför så måste man öppna ett fönster eller ytterdörren när man tänder och ser att det tagit sig ordentligt. Efter det så kan man stänga igen. Vi rekommenderar att man använder ved med mindre energi, eldar man med björk eller tall/gran så blir det väldigt varmt väldigt fort.

- Det finns Wi-Fi i stugan, det är ett mobilt bredband som står i hallen. Lösenordet till det är 4J5R0DM0D5G (alla 0=noll). Vi uppskattar om man inte stramar film eller dylikt när man inte tittar då bredbandet inte är obegränsat. Fildelning är förbjudet!

- För att titta på tv så startar man tv:n med den stora svarta fjärrkontrollen på den röda knappen, sen så tar man den lilla svarta kontrollen som är till en Apple TV och trycker på valfri knapp så startas den. Då kommer det upp en startsida. Fjärrkontrollen till Apple TV har en touch yta upptill, då drar man fingret lätt på den ytan tills man står på cMore appen. Sen så trycker man till på touch ytan och då startas cMore. Därefter väljer man TV-kanaler, och där väljer man den kanal man vill titta på. Det går självklart bra att titta på övriga playtjänster och youtube.

- Stäng aldrig av värmepumpen vid hemfärd!